Thursday, October 28, 2010



Przepis z ostatniej chwili tzn. przepis stary, ale przed chwila wykorzystany :) Mam nadzieje, ze normalne posty zaczna pojawiac sie juz niedlugo. Pozdrowienia!



Makaron z brokulami

Na jednej lyzce oliwy podsmazyc poszatkowany zabek czosnku i peperoncino. Dodac ugotowane al dente brokuly (tylko kwiaty). W wodzie z brokulow ugotowac makaron. Podsmazyc brokuly z przyprawami, posolic (jesli trzeba) i dodac tyle wody z gotowania makaronu ile trzeba by uzyskac kremowy sos. Odcedzic makaron, dodac do brokulow, podsmazyc chwile, az makaron polaczy sie z sosem. Posypac szczodrze pecorino.

-------------------------------------------------


Un post al volo! Saluti!:)

Pasta coi broccoli

In un cucchiaio di olio evo soffriggere uno spicchio d'aglio e del peperoncino sminuzzati. Aggiungere i broccoli lessati al dente. Nell'acqua dei broccoli cuocere la pasta. Saltare bene i broccoli con le spezie, salare e aggiungere un po' di acqua di cottura della pasta, quanto basta per ottenere una crema. Scolare la pasta al dente, versare nei broccoli, saltare per qualche secondo e servire con abbondante pecorino.

11 comments:

  1. Oj pysznie u Ciebie! Chyba dziś u nas kolacja już zaplanowana...

    ReplyDelete
  2. Ale cudny kolorek - bardzo energetyczne danie...

    ReplyDelete
  3. To jest pyszne Elu!:))
    Pozdrowienia:)

    ReplyDelete
  4. no, proszę..., prawie takie danie było dzis na drugie w pracy.. Ciepłe pozdrowienia:)

    ReplyDelete
  5. takie dania to mogę jeść na okrągło, więc dobrze ze przepis zamieściłaś :)

    ReplyDelete
  6. Proste i pyszne :) :) Bardzo sie ciesze z zapowiadanego przez Ciebie regularnego bywania :):)
    Usciski :)

    ReplyDelete
  7. Elu, robię b. podobne, ale dodaję zamiast pecorino - mozzarellę podczas mieszania makaronu z sosem. A właściwie, to dawno tego nie robiłam :)

    ReplyDelete
  8. :D

    Ptasiu ja baaardzo rzadko daje mozzarelle do makaronu (z patelni). Poza tym jesienia i zima prawie jej nie jemy, wiec i nie kupujemy.
    A brokuly sie zaczynaja teraz wiec okazji bedzie duzo do przypomnienia sobie takiego smacznego dania :)

    ReplyDelete
  9. z przy domowej pigwy robie co roku sok. Jest pyszny ale te pesteczki przy obieraniu są wszedzie.

    ReplyDelete
  10. We are really grateful for your blog post. You will find a lot of approaches after visiting your post. Great work!
    스포츠토토

    ReplyDelete
  11. Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging!
    한국야동

    ReplyDelete