tag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post6088442292005513497..comments2024-03-11T04:31:44.833+01:00Comments on My best food: Ciasto z bananami, orzechami laskowymi i czekoladaElahttp://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-2570214938082561802009-11-25T01:13:18.585+01:002009-11-25T01:13:18.585+01:00Nieee :) Banany musza byc dojrzale, nawet bardzo d...Nieee :) Banany musza byc dojrzale, nawet bardzo dojrzale, a ciasto jest wlasnie idealnym rozwiazaniem na ich zuzycie (bo czesto nie nadaja sie juz za bardzo do jedzenia na swiezo), a takze maja wiecej aromatu. <br />Z temperatura jajek to nie wiem, bo takze czytalam wiele razy, ze nie powinno sie ich uzywac zimnych, ale jestem kompulsywna kucharka, a do tego wielka zapominalska wiec nigdy nie wyjme ich z lodowki na czas (a jak juz mi sie zdarzy to zazwyczaj zapomne po co to zrobilam ;) i ciasta zawsze wychodza (tfu, tfu zeby nie zapeszyc :)<br />Ja mysle, ze najbardziej to mogla wlasnie ilosc plynow zaszkodzic. <br />Patyczkiem zawsze polecam sprawdzac, tak na wszelki wypadek (u mnie to automatyczne i nie pisze o tym w przepisach, a pewnie powinnam ). <br /><br />Mam nadzieje, ze sie nie zniechecilas :) <br />Pozdrawiam serdecznie!<br /><br />P.S. Moj piekarnik jest tez z tych agresywnych, zazwyczaj wszytsko jest gotowe w polowe czasu, albo z premedytacja ustawiam temperature 30 stopni nizsza niz polecana w przepisie. Za to chleby wychodza z chrupiaca skorka :)Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-82180372675663130602009-11-24T14:56:31.670+01:002009-11-24T14:56:31.670+01:00Moze faktycznie jajka ?! ale nie poddam sie hihihi...Moze faktycznie jajka ?! ale nie poddam sie hihihi wyprobuje to ciacho jeszcze raz:) czytalam gdzies kiedys ze jajka powinny miec temperature pokojowa a ja zawsze wyciagam je zimniusienkie z lodowki . Piekarnik jest nowy wiec piecze naprawde dobrze ( az za dobrze ) :D . Banany odmierzylam wagą kuchenna , wiec z nimi nie powinno byc problemu :)chyba ze ma znaczenie ich dojrzałosc , bo one byly mega dojrzale :D mega mieciutkie i mega slodkie ( czytaj: brazowe ) :)) a moze poprstu zly dzien ... i nasteonym razem sprawde patyczkiem "wnetrze" ciasta bo to tez pominalam , a jednak to wazne ...<br /><br />ps. Elu, uzylas b. dojrzałych bananow? bo takie tez sa bardziej soczyste niz takie troszke zielonkawe :)moze tu byl bład ?Smakambrozjinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-48880924034671328002009-11-23T21:34:22.289+01:002009-11-23T21:34:22.289+01:00Bardzo mi przykro :( To jest ciezkie ciasto, ale z...Bardzo mi przykro :( To jest ciezkie ciasto, ale zakalca nigdy nie mialam, a robilam je znow dwa tygodnie temu. Szczerze mowiac trudno mi odpowiedziec, bo czynnikow moze byc wiele. Czy Twoj piekarnik dobrze grzeje? Moze warto bylo piec dluzej. Po drugie moze banany byly jakos wyjatkowo duze i po prostu bylo za mokro (w takim przypadku lepiej dodac czubate lyzke maki i szczypte proszku do pieczenia wiecej). A moze za duze jajka (wtedy najlepiej dodac tylko dwa jajka pluz zoltko). Nic wiecej nie przychodzi mi do glowy niestety :(<br /><br />Naprawde wielka szkoda, bo ciasto jest bardzo smaczne i bardzo dlugo zachowuje swiezosc.Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-5898292774830858012009-11-23T20:43:51.143+01:002009-11-23T20:43:51.143+01:00elu , dlaczego wyszedl mi zakalec ??? pieklam godz...elu , dlaczego wyszedl mi zakalec ??? pieklam godzine !! wszystko zrobilam ja w przepisie :((smakambrozjinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-90751843380459591402008-12-06T15:38:00.000+01:002008-12-06T15:38:00.000+01:00Ciasto..Bardzo Fajowe:) Pozdrawiam Ludzi z Pasją:)...Ciasto..Bardzo Fajowe:) Pozdrawiam Ludzi z Pasją:)))gossia81https://www.blogger.com/profile/05309762667322420710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-81568045836563657702008-11-25T23:06:00.000+01:002008-11-25T23:06:00.000+01:00ciasta nie sa niestety moja specjalnoscia, jakos n...ciasta nie sa niestety moja specjalnoscia, jakos nie chca mi wychodzic;/ale na to moze sie skusze, receptura wydaje sie przystepna;) pozdrawiam i dodaje do mojego czytnika google<BR/>maja @majmilys.blogspot.commajmily'shttps://www.blogger.com/profile/12632819798157046644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-31655655335778789842008-11-23T00:53:00.000+01:002008-11-23T00:53:00.000+01:00Malgosiu ciesze sie, ze jednak posmakowalo :) A mo...Malgosiu ciesze sie, ze jednak posmakowalo :) A morela to fajny pomysl. Do wyprobowania :)Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-30743930006155062732008-11-19T22:40:00.000+01:002008-11-19T22:40:00.000+01:00Na pewno wypróbuję!! I zapraszam na moje ciasteczk...Na pewno wypróbuję!! I zapraszam na moje ciasteczka;) Pozdrawiam:)Asiahttps://www.blogger.com/profile/00051259568134400835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-28603472307495624222008-11-18T10:16:00.000+01:002008-11-18T10:16:00.000+01:00Elu, upiekłam wczoraj to ciasto. :) Wprowadziłam d...Elu, upiekłam wczoraj to ciasto. :) Wprowadziłam dwie małe zmiany: po pierwsze dałam ciut mniej czekolady, ale za to dołożyłam garść suszonej moreli. A po drugie nie piekłam w keksówce (nie mam w odpowiedniej do tych proporcji wielkości), tylko w formie typu tortownica. Co do samego ciasta... pięknie pachniało! :) Spróbowałam kawałek, gdy ciasto lekko ostygło i muszę przyznać, że mnie smak bananów przeszkadzał (ale właśnie dlatego, że nie przepadam za tym owocem w wypiekach). Natomiast dzisiaj, gdy ciasto już sobie odstało przez noc...ajjj! pyszne! zupełnie inny smak niż przy świeżutkim cieście. I takie fajne wilgotne i nie za słodkie, i bananów już tak nie czuć... '-) Dzisiaj bardzo mi smakuje. :)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-15140996828352692772008-11-17T20:00:00.000+01:002008-11-17T20:00:00.000+01:00To ciasto jest piękne! Właśnie takie zwyczajne, kr...To ciasto jest piękne! Właśnie takie zwyczajne, krótkie w przygotowaniu nigdy nie zawodzą ;).<BR/>A ja wysłałam propozycje wczoraj ;). Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-85569533473779321362008-11-17T13:55:00.000+01:002008-11-17T13:55:00.000+01:00Ciasto wygląda obłęnie pysznie ! Lubię takie ciast...Ciasto wygląda obłęnie pysznie ! Lubię takie ciasta :) <BR/>Ja już wysłałam moje propozycje do Orzechowego Tygodnia w piątek :) Pozdrówka ciepłe.Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-30535482821158060172008-11-17T11:30:00.000+01:002008-11-17T11:30:00.000+01:00Ja zupełnie nie jestem fanką "bananowych" wypieków...Ja zupełnie nie jestem fanką "bananowych" wypieków, ale Twoje zdjęcia chyba mnie zaczarowały Elu, bo spoglądam na nie i myślę, że pomimo wszystko, spożytkuję zaraz te banany, które dojrzewają w kuchni... Czuję nieprzepartą ochotę wypróbowania tego ciasta. :)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-61777516201662025582008-11-17T09:58:00.000+01:002008-11-17T09:58:00.000+01:00Cóż, brak słów. Takie piękne. Jestem wielbicielką ...Cóż, brak słów. Takie piękne. Jestem wielbicielką takich ciast. Mięsistych i długo świeżych. Mniam!Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-16494519556577781532008-11-17T09:52:00.000+01:002008-11-17T09:52:00.000+01:00Bardzo apetyczne ciasto :) Rewelacyjne masz zdjęci...Bardzo apetyczne ciasto :) Rewelacyjne masz zdjęcia na blogu :) Od razu chce się iść do kuchni i zrobić to samemu :)<BR/><BR/>Mail już wysłałam :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-39878504619877628502008-11-16T21:49:00.000+01:002008-11-16T21:49:00.000+01:00A ja już wysłałam :)Dzięki Elu jeszcze raz za wspó...A ja już wysłałam :)<BR/>Dzięki Elu jeszcze raz za wspólną imprezę :)<BR/><BR/>pozdrówka!Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-35725965347908448022008-11-16T21:06:00.000+01:002008-11-16T21:06:00.000+01:00ciasto wygląda zajefajnie, pewnie było przepysznee...ciasto wygląda zajefajnie, pewnie było przepyszne<BR/><BR/>email z podsumowaniem prześle jutro wieczorem, dobrze? chcę jeszcze jutro zarzucić jednym przepisem ;)Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-85494861457803987572008-11-16T21:00:00.000+01:002008-11-16T21:00:00.000+01:00nieziemskie... musi byc tak pyszne jak pysznie wyg...nieziemskie... musi byc tak pyszne jak pysznie wyglada :)czokotimehttps://www.blogger.com/profile/17110539013110848912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-54873469566022338062008-11-16T19:53:00.000+01:002008-11-16T19:53:00.000+01:00pięknie się prezentuje to ciasto. Małą ilośc cukru...pięknie się prezentuje to ciasto. Małą ilośc cukru w przepisie rekompensuje chyba ten spory dodatek bananów?<BR/>Piękne zdjęcia!kasiachttps://www.blogger.com/profile/14215226029112104628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-67625430042078950172008-11-16T19:42:00.000+01:002008-11-16T19:42:00.000+01:00Elu, bardzo bym chciala sprobowac tak apetyczne ci...Elu, bardzo bym chciala sprobowac tak apetyczne ciasto, niestety widze, ze dodaje sie do niego proszek do pieczenia. Szkoda wielka :(Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.com