tag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post4834079102552723623..comments2024-03-11T04:31:44.833+01:00Comments on My best food: Boeuf bourguignonElahttp://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-41300390680154601682010-04-15T21:24:02.362+02:002010-04-15T21:24:02.362+02:00popłakałam się z wrażeniapopłakałam się z wrażeniaKobietahttps://www.blogger.com/profile/09083827058762954523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-21795513280517710112010-03-19T04:19:32.003+01:002010-03-19T04:19:32.003+01:00This comment has been removed by a blog administrator.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-69454330080759632112010-01-25T17:28:40.565+01:002010-01-25T17:28:40.565+01:00o jaaaaaaaaaaaaaaacie ! :)
Rowniez ogladalam film...o jaaaaaaaaaaaaaaacie ! :) <br />Rowniez ogladalam film , ale nie czulam sie na silach by zaryzykowac 'zmarnowanie' tylu skladnikow :D<br /><br />Podziwiam efekty. :)magda [mrs. berry]https://www.blogger.com/profile/17584823547778255449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-18067485845714051852010-01-18T15:21:22.365+01:002010-01-18T15:21:22.365+01:00Ecco un'altra ricetta da leccarsi i baffi, la ...Ecco un'altra ricetta da leccarsi i baffi, la proverò di sicuro!Sonia Monaghedduhttps://www.blogger.com/profile/06200313841113552524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-9443184839191550752010-01-13T23:59:41.861+01:002010-01-13T23:59:41.861+01:00Anonimie ależ nie ma za co :) Cieszę się, że przep...Anonimie ależ nie ma za co :) Cieszę się, że przepis się przyda, a jeśli go wypróbujesz to proszę Cię, daj znać jak wyszło i czy smakowało :) Pozdrawiam serdecznie!<br /><br />Tili w moim przypadku to ja bym nawet powiedziała, że ile razy robię jakąś potrawę, tyle przepisów. Nie potrafię przestać ich udoskanalać :) I z ciekawością wielką poczytam o Twojej wersji. Dziękuję i buziaki ogromne! <br /><br />Pepe jeśli przed snem, będziesz myśleć o najlepszych BB, to zapewne będziesz miała, wprawdzie nie słodkie, ale przepiękne sny. Tylko pozazdrościć :D Do usług! ;)Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-80276940342233104442010-01-13T23:31:04.260+01:002010-01-13T23:31:04.260+01:00K O C H A M Boeuf Bourguignon ! ! ! Po co weszlam...K O C H A M Boeuf Bourguignon ! ! ! Po co weszlam na ta strone, no, po co? Jak tu zasnac jak sie wszystkie najlepsze Bourguignony przypominaja??<br /><br />Dzieki za przepis, dzieki za komentarze i male francuskie sugestie :)pepenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-58941975790494223822010-01-13T09:47:01.231+01:002010-01-13T09:47:01.231+01:00Elu, boeuf wspaniały, a najwspanialszy bo gotowany...Elu, boeuf wspaniały, a najwspanialszy bo gotowany z sercem :) W sekrecie Ci powiem, ze i ja planuję na bliskie już wielkie zdarzenie taki smakołyk upichcić. Trochę inaczej go robię, ale to chyba normalnie - ile kucharek tyle przepisów na boeuf :)<br />Zdrówka dla Was obojga :*Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-14675919785852740472010-01-12T14:50:29.987+01:002010-01-12T14:50:29.987+01:00No i doczekałam się marcowego przepisu :D Teraz be...No i doczekałam się marcowego przepisu :D Teraz bez problemu będę mogła zająć sie przygotowaniem. Dziękuję, bo nie sądziłam że tak prędko moja prośba zostanie spełniona, tym bardziej jestem zadowolona :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-87010373562393450162010-01-12T00:35:23.409+01:002010-01-12T00:35:23.409+01:00Alu dla nas tworzysz nierozerwalną część tej histo...Alu dla nas tworzysz nierozerwalną część tej historii, ale chciałam trochę oszczędzić T. :D Buziaki!<br /><br />Ama thank you very much! :) in case of problems with the translation just write me, and I will do my best to help you. Cheers!<br /><br />Meg grazie mille. Allora non sono l'unica che non ha proprio voglia di tornare a cucinare dopo Natale... :)<br /><br />Lu ja także bylam zaskoczona. Ja nie mialam zielonego pojęcia, że może tak wygladać trochę mięsa z warzywami. Polecam bardzo :) I koniecznie daj znać jak wyszło! Dziękuje za życzenia, na szczęście już po wszystkim. Pozdrowienia!<br /><br />Cara Wennycara :) Grazie mille! Anche se devo dare la maggior parte dei meriti al mio T. :)<br /><br />Meringhe io penso che non esiste la persona che, dopo aver visto Julie&Julia, non pensa a questo piatto :) Baci!<br /><br />Basiu wcale nie jest mi przykro, że tak czasem na Ciebie działają moje dyrdymały :) Buziaki!<br /><br />Aniu dziękuję Ci bardzo. Ja też nie jestem bardzo mięsna, dlatego też tyle warzyw władowanych, ale jak się trafił kawałek mięsa to nie narzekałam ;) Dziękuję i nawzajem! Zresztą nie tylko zdrowia :)<br /><br />Leloop wlaśnie tak je sobie wyobrażam. A Carbonate Flammande bardzo zadziałało na moją wyobraźnię :) Będę musiała poczytać :) Pozdrawiam bardzo serdecznie!Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-63416856808253643352010-01-11T23:33:17.767+01:002010-01-11T23:33:17.767+01:00Elu, wcale tak duzo nie jadlam, bo nie przepadam s...Elu, wcale tak duzo nie jadlam, bo nie przepadam specjalnie za tego typu daniami to znaczy mieso w sosie ;) ale jest to jedno ze sztandarowych dan rodzinnych, niedzielnych obiadow, zwlaszcza gdy zimno jak teraz. w supermarketach leza gotowe tacki z juz pokrojonym miesem, czesto sa to kawalki troche gorszej jakosci wiec marynowanie dobrze im robi :)<br />daniem podobnym do Boeuf Bourguignion jest Carbonate Flammande gdzie zamiast wina dodaje sie piwo, cukier i pokruszone speculos.<br />pozdrawiamleloophttps://www.blogger.com/profile/16825383766654537068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-22971430598166081092010-01-11T23:04:21.203+01:002010-01-11T23:04:21.203+01:00Elu, te zdjecia są olśniewające!!! choć nie jestem...Elu, te zdjecia są olśniewające!!! choć nie jestem mocno 'mięsna', wsunęłabym WSZYSTKO :) Pięknie, pięknie to wygląda.<br /><br />Dużo zdrowia Ci zyczę w nowym roku :)Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-3212334270961379342010-01-11T21:23:50.927+01:002010-01-11T21:23:50.927+01:00Witaj Elu w nowym roku :-) Oj ciesze sie, ze to ch...Witaj Elu w nowym roku :-) Oj ciesze sie, ze to chorobsko juz za Toba - wspolczuje! Ale z tego zlego, to powiem Ci ze fajna historyjka Ci wyszla, najwspanialszy kawalek to ten o 20stu telefonach ze sklepu - boskie :-) A ta wolowina mnie kusi, a Ty wiesz ze gdy tak u Ciebie pisze, to to u mnie powstanie. Sciskam Cie Ela mocno :*buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-83213027062164078862010-01-11T18:03:48.931+01:002010-01-11T18:03:48.931+01:00Idem. E' da quando ho visto julie & julia ...Idem. E' da quando ho visto julie & julia che ci penso! Bravissima, questo piatto è uno spettacolo!meringhehttps://www.blogger.com/profile/16912795751442419178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-39515451589301453132010-01-11T18:03:42.808+01:002010-01-11T18:03:42.808+01:00Idem. E' da quando ho visto julie & julia ...Idem. E' da quando ho visto julie & julia che ci penso! Bravissima, questo piatto è uno spettacolo!meringhehttps://www.blogger.com/profile/16912795751442419178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-32475415969035307602010-01-11T13:58:59.942+01:002010-01-11T13:58:59.942+01:00Tanti cari auguri Ela, anche se in ritardo...!
Que...Tanti cari auguri Ela, anche se in ritardo...!<br />Questo boef ha un aspetto invitante, che obbliga a cucinare :)<br />Bravissima.<br />Un abbraccio,<br /><br />wennywennycarahttps://www.blogger.com/profile/10219023153783999468noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-2846116049607605282010-01-11T11:50:10.306+01:002010-01-11T11:50:10.306+01:00Elu to wygląda, wygląda tak ... no po prostu brak ...Elu to wygląda, wygląda tak ... no po prostu brak mi słów. Nigdy bym nie przypuszczała że duszona wołowina może tak wyglądać.<br />Muszę zrobić, no muszę.<br />Pozdrawiam i życzę zdrowia.Luhttps://www.blogger.com/profile/13112556362889699518noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-24429548584885077352010-01-10T19:37:22.543+01:002010-01-10T19:37:22.543+01:00Questa ricetta è una favola...appena mi torna la v...Questa ricetta è una favola...appena mi torna la voglia di mettermi ai fornelli mi sà che mi cimento!!!!!<br /><br />MegAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-75778145622502650382010-01-10T19:37:11.159+01:002010-01-10T19:37:11.159+01:00Questa ricetta è una favola...appena mi torna la v...Questa ricetta è una favola...appena mi torna la voglia di mettermi ai fornelli mi sà che mi cimento!!!!!<br /><br />MegAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-14018402100314395992010-01-09T14:10:31.556+01:002010-01-09T14:10:31.556+01:00this looks absolutely delicious :)
I don't u...this looks absolutely delicious :) <br /><br />I don't understand polish but I try with google translator to understand what you write because your photos are impossible to resist ;)amahttps://www.blogger.com/profile/02605515309090045816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-39156513011409875322010-01-09T11:37:34.511+01:002010-01-09T11:37:34.511+01:00a ja pamiętam Elu jak głodna czekałaś na kolacj...a ja pamiętam Elu jak głodna czekałaś na kolację :DDDD<br />Wiesz , jak się wtedy naśmiałam :P, choć trochę się martwiłam jak tych sił na ,,głodówce" nabierzeszmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-58467643617400852522010-01-09T09:58:28.678+01:002010-01-09T09:58:28.678+01:00:) Przyznam szczerze, ze raz tak uzylam gorszego w...:) Przyznam szczerze, ze raz tak uzylam gorszego wina i cale danie poszlo do kosza. Od tamtej pory gorsze wino konczy od razu w umywalce. I tak przed snem jeszcze myslalam, ze jest takie tradycyjne danie (jest przepis z 500 roku ;) z Werony Pastissada de Caval, tez przygotowuje sie marynujac mieso w winie dwie doby. Jak tylko wroce do domu, to zrobimy jeszcze raz :) I dziekuje za mile slowa, jesli Ty mowisz, ze jest dobrze to wierze, bo pewnie zjadlas ich setki :) Zastanawiam sie czy to danie we Francji jest tak popularne i domowe, jak dla nas pierogi..<br />Pozdrawiam serdecznie :)Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-54420694938427963092010-01-09T09:31:51.453+01:002010-01-09T09:31:51.453+01:00milo mi, ze moje trzy grosze sie na cos przydaly :...milo mi, ze moje trzy grosze sie na cos przydaly :) ale Twoj przepis tez jest prawidlowy, po prostu sa rozne wersje przygotowywania tego dania. <br />w wersji z marynata uzywa sie na ogol gorszej jakosc wina, czasem zdarzy sie jakis "niewypal", z ktorym nie wiadomo co zrobic, wtedy robi sie z niego sos (nic w przyrodzie sie nie marnuje ;) )<br />a Twoj Boeuf Bourguignon jest po prostu tak malowniczy, ze moze byc tylko smaczny :)leloophttps://www.blogger.com/profile/16825383766654537068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-37484064831193660272010-01-09T00:55:55.658+01:002010-01-09T00:55:55.658+01:00Nobleva baardzo pyszne :)
Majanko dziekuje Ci ogr...Nobleva baardzo pyszne :)<br /><br />Majanko dziekuje Ci ogromnie. Tobie rowniez najlepsze zyczenia! :)<br /><br />Patrycjo, to prawda, ubawilam/lismy sie bardzo. W sumie to sie zastanawiam, czemu tak rzadko wspolnie gotujemy. Musze to zmienic... Pozdrawiam serdecznie :)<br /><br />Leloop witaj :) Dziekuje za zyczenia i zapraszam do wtracania trzech groszy, bo zawsze wiele mozna sie z tego nauczyc. Tak jest i tym razem, bo nie wiedzialam o marynowaniu miesa i warzyw. Wprawdzie takze u nas mieso rozplywalo sie w ustach, ale po marynowaniu na pewno byloby jeszcze lepsze. Przepis kiedys dam mi tata, T. porownal go z przepisem Julii Child (wtraconym w opowiesci Julie Powell) i tak wyszla radosna tworczosc z cudownym efektem :) A co do obsamazania miesa w mace, to prawie wybuchla wojna miedzy nami, bo zaden przepis o tym nie pisze, ale 'ja swoje wiem' co w polaczeniu z wysoka goraczka spowodowalo, ze T. sie poddal. Nie wiem skad ta moja pewnosc, ze tak jest lepiej. Jedyne co mnie cieszy, ze to 'nasze b.b.' bylo najsmaczniejszym i najladniejszym (bo nie ukrywam, ze ten aspekt byl dla mnie wielka niespodzianka) jakie jedlismy :) I tak sobie mysle, ze dopisze w przepisie, ze to taki nasz, domowy przepis, zeby ktos nie pomyslal, ze robi oryginalny. A sama nastepnym razem zamarynuje mieso :) Dziekuje za rade i serdecznie pozdrawiam :)<br /><br />An-no fajne to uczucie, prawda :) I wiesz co, ja tyyyyle czasu nie jadlam chili con carne. Musze to koniecznie nadrobic! :) Buziaki!<br /><br />Pola, Ty tu nie czaruj! I nie przypal chlebka bananowego :P Calusy!<br />A post oczywiscie wstaw, bo jak teraz przeczytalam prawdziwy przepis na Boeuf Bourguignon ze strony podanej przez Leloop to sie zastanawiam czy nie powinnam zmienic nazwy w przepisie :) <br /><br />Powinnam pozna noca pisac posty, bo robie sie gadatliwa ;)Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-2750106288657107752010-01-08T23:51:07.873+01:002010-01-08T23:51:07.873+01:00Eluś ja już nic nie powiem hihihi :)
Ugotowaliśmy ...Eluś ja już nic nie powiem hihihi :)<br />Ugotowaliśmy z Tomisławem to samo, ale ja nie zrobiłam tak pięknych zdjęć i nie będzie wpisu. Zresztą po co jak jest Twój cudowny i przepełniony miłością?<br />Dobrze że ucho już nie boli. Teraz trzymam kciuki za Tomisława niech wraca szybko do formy!<br />Eluś ściskam Cię i całuję oczekując na D, który przemierza zaśnieżoną Anglię by być w domy na weekend :*<br /><br />Twoja PolaEwelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-12149169845427426412010-01-08T23:21:40.091+01:002010-01-08T23:21:40.091+01:00Warto było czekać - zdjęcia przepiękne!
A mój Mą...Warto było czekać - zdjęcia przepiękne! <br /><br />A mój Mąż wczoraj zrobił mi niespodziankę i ugotował chili con carne, z jakiegoś przepisu znalezionego w Internecie. Nie wiem, czy mierzył kawałki mięsa miarką, ale - zapewniam - jest do tego zdolny!<br />Zapytał też, czy zrobię zdjęcie...An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.com