tag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post2740687981813691868..comments2024-03-11T04:31:44.833+01:00Comments on My best food: Kwadraty jablkoweElahttp://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-58383543166231348802008-10-08T00:58:00.000+02:002008-10-08T00:58:00.000+02:00Elu, fajnie znowu tu zagladnac:)) Nie zalapalam si...Elu, fajnie znowu tu zagladnac:)) Nie zalapalam sie na dzien jablka wiec moze choc na ziemniaka "sie zmieszcze", choc nie tak uroczy i smaczny. Mam nadzieje ze wspaniale spedzilas lato:)) PozdrawiamAgatahttps://www.blogger.com/profile/09717201183864820506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-28324629191797033002008-10-06T06:55:00.000+02:002008-10-06T06:55:00.000+02:00Elu, nie gniewaj sie ale... 'ustrzelilam' Cie ;) z...Elu, nie gniewaj sie ale... 'ustrzelilam' Cie ;) zerknij tutaj prosze http://mojakuchnia.blogspot.com/2008/10/ustrzelona.html<BR/>Oczywiscie udzial w zabawie tylko jesli masz na to ochote!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-26854273661923230212008-10-03T17:35:00.000+02:002008-10-03T17:35:00.000+02:00Niestety tak to jest, ze nie zawsze wszystko wycho...Niestety tak to jest, ze nie zawsze wszystko wychodzi :( Mi tez zdarzaja sie porazki, ale tu chwale sie tylko dobrymi rezultatami ;) Ja od tygodnia walcze z pogacsa i mimo ze probowalam juz trzykrotnie za kazdym razem wyciagam smaczne ale plaskie placki...Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-37455030717256458262008-10-03T12:16:00.000+02:002008-10-03T12:16:00.000+02:00no, wlasnie chodzilo mi o to, ze jablka sie zachow...no, wlasnie chodzilo mi o to, ze jablka sie zachowaly jak trzeba, nie rozciapaly sie. tylko ciasto sie zbuntowalo ;) po godzinie zwiekszylam temperature i jeszcze ponad pol sie pieklo, ale nie pomoglo. ale nie zraza mnie to, robilam juz pare rzeczy z Twojej strony i bylo pysznie :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/09830139612531740713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-35951298037913189352008-10-03T10:45:00.000+02:002008-10-03T10:45:00.000+02:00W miedzy czasie znalazlam zdjecie tego ciasta na w...W miedzy czasie znalazlam zdjecie tego ciasta na wloskim blogu, jest klika zdjec przekroju: http://iocomesono-pippi.blogspot.com/2008/09/quadrotti-di-mele-al-latte.htmlElahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-37176614023639642052008-10-03T10:42:00.000+02:002008-10-03T10:42:00.000+02:00Dagmaro bardzo mi przykro. Nie wiem co moglo pojsc...Dagmaro bardzo mi przykro. Nie wiem co moglo pojsc nie tak. :( Moze Twoj piekanik potrzebuje wyzszej temperatury? Jablka nie maja sie rozciapac, tylko wlasnie trzymaja forme ciasta i dzieki nim da sie kroic. Obiecuje, ze jak tylko bede miala gosci zrobie jeszcze raz i wstawie zdjecie przekroju.Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-48276235547580694292008-10-03T10:35:00.000+02:002008-10-03T10:35:00.000+02:00no to zrobilam te jablkowe kwadraty. ale szkoda rz...no to zrobilam te jablkowe kwadraty. ale szkoda rzeczywiscie, ze nie ma zdjecia z przekroju, bo bym miala jakies porownanie. generalnie raczej nie wyszlo :( trzymalam je w piekarniku poltorej godziny, a i tak wyglada na niedopieczone, takie jasne i 'gumiaste' jest.. i raczej nie nadaje sie do jedzenia. jablka sie nie rozciapaly, twarde mialam. wiec nie wiem. moze to nie dla mnie przepis ;)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/09830139612531740713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-59679538328025497652008-10-02T23:19:00.000+02:002008-10-02T23:19:00.000+02:00Daty wspolnego gotowania sa dosyc spontaniczne, od...Daty wspolnego gotowania sa dosyc spontaniczne, odpowiednio wczesniej oglaszane i 'reklamowane' przez bannery. Warto takze zalogowac sie na forum Cincin.<BR/><BR/>Kasiu!! Pewnie, ze pamietam opisze w nastepnym poscie, bo tak naprawde to my po wino tam bylismy, a nie po jablka ;) A miejscowosc nazywa sie Tramin (Termeno), i jest to pierwszy zjazd przed Bolzano (albo po- zalezy z ktorej strony sie jedzie). Ale fajnie! Wszystko rozpakowane??Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-73281941355687625042008-10-02T22:52:00.000+02:002008-10-02T22:52:00.000+02:00hej Elu- a ciekawa jestem gdzie sie zatrzymalas by...hej Elu- a ciekawa jestem gdzie sie zatrzymalas by nazbierac tych jablek ;-)) pamietasz nazwe miejscowosci?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-86026963082167478162008-10-02T17:37:00.000+02:002008-10-02T17:37:00.000+02:00A ja tak z innej beczki - skąd wiadomo kiedy jest ...A ja tak z innej beczki - skąd wiadomo kiedy jest jakie święto, np jabłkowe itp?:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-11130778706767511592008-10-01T21:35:00.000+02:002008-10-01T21:35:00.000+02:00Elu, jak dobrze że już jesteś, bo jakoś tak pusto ...Elu, jak dobrze że już jesteś, bo jakoś tak pusto było bez Ciebie :) I wszędzie tak obłędnie pachnie jabłkami! Chyba lubię jesień ;)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-60849994490102280902008-09-30T11:54:00.000+02:002008-09-30T11:54:00.000+02:00Dagmaro: nie trzeba nic ukladac na wierzchu. Wierz...Dagmaro: nie trzeba nic ukladac na wierzchu. Wierzch robi sie atrakcyjny od masla i cukru, ktory sie tam wyklada. :)<BR/><BR/>Myszo: po kazdym wspolnym gotowaniu mam ten sam problem: co zrobic jako pierwsze? tym razem bdzie to maselko jablkowe Tatter :)<BR/><BR/>Anousko: ja tez sie ciesze :)<BR/><BR/>Dziuniu: dziekuje bardzo za informacje! :)<BR/><BR/>Pusiu: Wiesz dobrze jak mi juz teskno bylo wiec ciesze sie, ze zdazylam na czas :) A 'wieszkto' wroci i to szybciej niz sie tego spodziewamy, hihi<BR/><BR/>Charlotte: jeszcze do Ciebie nie doszlam,a podgladam Cie juz od bardzo dawna wiec ciesze sie bardzo z Twojej wiztyt( co wiecej mam do Ciebie interes ale to juz na mail :))Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-90292066453580861222008-09-30T11:16:00.000+02:002008-09-30T11:16:00.000+02:00Ale się cieszę, że właściecielka tak apetycznego b...Ale się cieszę, że właściecielka tak apetycznego blogu nareszcie wróciła! Pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością na kolejne wpisy :)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/12286294978009527490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-75481433117387270122008-09-29T21:35:00.000+02:002008-09-29T21:35:00.000+02:00To juz chyba moj 4 raz, gdy czytam i ogladam ten T...To juz chyba moj 4 raz, gdy czytam i ogladam ten Twoj "jablkowy wpis"! Ciesze sie, ze jestes i "odswiezylas" swoj blog takim wspanialym przepisem. <BR/>Dziekuje, ze wzielas udzial w zabawie...nie wyobrazam sobie tego dnia bez Ciebie! (Brakuje mi tylko...wiesz kogo) Buziaki :*Tatterhttps://www.blogger.com/profile/17607712445910048839noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-83172250082030890602008-09-29T20:30:00.000+02:002008-09-29T20:30:00.000+02:00Elu, ktoś tu o Tobie chyba napisał: http://wyborcz...Elu, ktoś tu o Tobie chyba napisał: http://wyborcza.pl/1,81388,5729621,Gruszka.html :)Dziuuniahttps://www.blogger.com/profile/07773306159232498809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-60377227450502703642008-09-29T10:24:00.000+02:002008-09-29T10:24:00.000+02:00Fajnie znowu Cie czytac Elu :)Jabkowe kwadraty juz...Fajnie znowu Cie czytac Elu :)<BR/>Jabkowe kwadraty juz czekaja w kolejce :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-74791943519784531462008-09-29T09:58:00.000+02:002008-09-29T09:58:00.000+02:00Duża ilość jabłek - tak, to przepis dla mnie. Iloś...Duża ilość jabłek - tak, to przepis dla mnie. Ilość ciast z jabłkami na blogach kusi mnie na mały szarlotkowy maraton... Mniam!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/08687217678304651960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-45756951802788011302008-09-29T01:06:00.000+02:002008-09-29T01:06:00.000+02:00mm, fajne to ciasto, podoba mi sie :) kladlas doda...mm, fajne to ciasto, podoba mi sie :) kladlas dodatkowo jablka na wierzchu czy jest ich tak duzo, ze tak samo wychodzi? pozdrawiam :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/09830139612531740713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-67977508438070466042008-09-28T23:06:00.000+02:002008-09-28T23:06:00.000+02:00Jak to milo wrocic, zeby uslyszec takie mile slowa...Jak to milo wrocic, zeby uslyszec takie mile slowa. Dziekuje! :) <BR/><BR/>Agusiu wyprobowalam ten przepis, wlasnie dlatego, ze skladniki byly typowe dla clafoutis ale na zdjeciu tak nie wygladalo. I rzeczywiscie, przy takiej ilosci jablek plynne ciasto ma zadanie raczej trzymac je razem, bo po przekrojeniu widac tylko warstwy owocow. Zaluje, ze nie ostal sie chociaz kawalek, bo zdjecie duzo by tu wyjasnilo...Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-53873790208385669462008-09-28T21:39:00.000+02:002008-09-28T21:39:00.000+02:00Elu, fajnie, że już jesteś. :) Szalenie podoba mi ...Elu, fajnie, że już jesteś. :) <BR/>Szalenie podoba mi się duża ilość jabłek na tę ilość ciasta w przepisie. Proporcje mleka i mąki przypominają nieco receptury na clafouti,a czy konsystencja ciasta również jest taka? Mam wielką ochotę zrobić ten smakołyk.<BR/>Tak trochę poza tematem to nieodmiennie zachwyca mnie lazurowe włoskie niebo na Twoich zdjęciach.:)Agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/00847283567075857006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-33451492959652168632008-09-28T20:30:00.000+02:002008-09-28T20:30:00.000+02:00Proste, ale pobudzajace wyobraznie.A takich piekny...Proste, ale pobudzajace wyobraznie.<BR/>A takich pieknych drog i widokow bardzo Tobie zazdroszcze...<BR/>Pozdrawiam Elu:)Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-44869751787022209522008-09-28T19:36:00.000+02:002008-09-28T19:36:00.000+02:00Jesteś Elu! Zbyt długo Cię nie było, zbyt długo bl...Jesteś Elu! Zbyt długo Cię nie było, zbyt długo blog wiał pustką... ;-) Tym bardziej się cieszę, że zakończyłaś wakacyjne wojaże. :)<BR/>A ciasto rzeczywiście wygląda bardzo smakowicie. :)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-14206622544535536872008-09-28T17:34:00.000+02:002008-09-28T17:34:00.000+02:00Witaj Elu, fajnie ze juz do nas wrocilas :)A ciast...Witaj Elu, fajnie ze juz do nas wrocilas :)<BR/>A ciasto widze z tych co lubie : proste, szybkie i smakowite :) Wczoraj upieklam cos bardzo podobnego, tylko jablka sa pokrojone w kostke, zasypane cukrem i do tego jeszcze dodaje sie orzechy; reszta podobnie jak u Ciebie, wiec nastepnycm razem chetnie przetestuje :)Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-56352458969190186202008-09-28T16:16:00.000+02:002008-09-28T16:16:00.000+02:00Elu jak dobrze ze wrocilas :) Twoje jablka wyglada...Elu jak dobrze ze wrocilas :) <BR/>Twoje jablka wygladaja cudownie :)Agathahttps://www.blogger.com/profile/02496533039474517706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6172331319424711294.post-14153261196793033182008-09-28T14:33:00.000+02:002008-09-28T14:33:00.000+02:00Elu ,stęskniliśmy się za tobą A ciasto bardzo ,bar...Elu ,stęskniliśmy się za tobą <BR/>A ciasto bardzo ,bardzo kuszącemargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com